Publikációk


Út a dobogó felé!

(Az alábbi cikket, sok érdekes írással együtt a Nailpro magazin 2010. októberi számában is olvashatod)

Európa bajnoki kupaVersenyekről rengeteget lehet hallani mostanában. Szinte bármilyen rendezvényre ellátogatunk, az előadások mellett különböző témájú versenyeket is megnézhetünk. Sokunkban pedig egy idő után felmerül a kérdés: mi lenne, ha én is próbára tenném magamat és elindulnék a következő versenyen?


Építő versenyek esetén a téma mindig ugyanaz: francia körmöket kell készíteni. Így hát sokan meg is szokták kérdezni, hogy mi a kihívás a sima, egyszerű, francia körmök elkészítésében. Először is, technikai verseny lévén az egyetlen cél, a tökéletes és egyforma körmök elkészítése, ez pedig nagyon nehéz. Másodszor, a francia körmökön belül is, rengeteg apró szabály van, amit lehet változtatni, éppen ezért, szinte minden versenyre máshogyan kell készülni.
Nagyjából két évvel ezelőttig a francia versenykörmök normál, fehér és átlátszó anyagból készültek, mondhatni, a hagyományos technikával. Miután azonban a szalonokban nagyon elterjedt a körömágyhosszabbítás technikája, néhány versenyen bevezették, így ott már ezzel az új technikával kell elkészíteni a körmöket. Van olyan verseny, ahol külön értékelési szempont a hold kiépítése.

A műkörmös versenyekről szóló cikket itt olvashatod tovább>>

Színek helyes használata


SzínkörAmikor színeket választunk egy minta vagy egy teljes köröm elkészítéséhez, akkor nem csupán egy színes terméket készítünk, hanem egy hangulatot hozunk létre. A vendég ránéz a körmeire és a színek hatással lesznek rá, az idegenek pedig képet kapnak a vendégünk ízlésvilágáról.
A jól megválasztott színek a legegyszerűbb körömre is felhívják a figyelmet, a rossz színválasztás azonban tönkre teheti a legszebb díszítést is.
Vannak olyanok, akik ösztönösen használják a színeket és valódi kompozíciókat hoznak létre, ha azonban nekünk nincs ehhez érzékünk, akkor sem kell kétségbe esnünk, mert néhány szabályt figyelembe véve kiemelhetjük munkánk szépségét.

A Színekről szóló cikk folytatását itt olvashatod

Porcelán para - Ne félj a porcitól!

Cesars Secret's színes porcelánOktatásaim során nagyon sok kezdő és gyakorlott műkörömépítővel találkozom és amikor szóba kerül, hogy ki milyen anyaggal dolgozik, akkor szinte minden esetben toronymagasan a zselé vezet.Hogy miért? A kérdésre adott válaszok között legtöbbször az szerepel, hogy gyorsan köt, nehéz vele dolgozni, nem tanították meg jól. Ezeket a válaszokat hallva, valahogy mindig az az érzésem, hogy valahol a mélyben a porcelántól való félelem az, ami gátat szab az anyag használatának.A porcelán azonban egy kiváló anyag, amiben rengeteg lehetőség rejlik, csupán egy kis időt kell adnunk magunknak, hogy megértsük és megismerjük az anyag működését.

A teljes cíkket itt olvashatod tovább: Porcelán alapanyag

Szépvilág Extra: Kelta Ékszerek - tervezte Homolya Ágnes

Szépvilág Extra: Kelta Ékszerek - tervezte Homolya Ágnes Szépvilág Extra: Kelta Ékszerek - tervezte Homolya Ágnes


Reszelők és használatuk 2. rész

A műkörmöt az ecsettel készítjük, a reszelővel csak finomítunk rajta

A körömlemezt rövidítem és formázom.

3. Tipes köröm esetén a tip rövidítése, formázása, átmenet reszelése, a teljes tip mattítása
Tip vágó segítségével, majd közepes (150-es) reszelővel rövidítjük a körömvégeket. Ne feledjük, hogy az ideális körömhossz, ha a körmöt a körömágy felével hosszabbítjuk meg.
Ha a tip vágót és a reszelőt merőlegesen tartjuk a körömre, egyenes véget alakíthatunk ki, ha kicsit bedöntjük a körömlemez alá, ívesebb körömvéget kapunk.

A köröm párhuzamait függőlegesen tartott közepes (150-es) reszelővel alakítjuk ki. Ennél a műveletnél ügyelnünk kell arra, hogy a stresszpontokat nehogy meggyengítsük illetve, hogy a szabadszél oldalai valóba párhuzamosak legyen, ne szűküljenek és ne is szélesedjenek, mert ez trapéz alakot eredményez.

A műköröm reszelők és használatuktról szóló cikk 2. részének folytatását itt olvashatod

Reszelők és használatuk 1. rész

A műkörmöt az ecsettel készítjük, a reszelővel csak finomítunk rajta

Akár manikűrt, akár műkörmöt készítünk a vendégünknek, mindkét szolgáltatásnál használunk reszelőt, mégpedig nem is egy fajtát.

A reszelőket alapvetően három típusba sorolhatjuk:
gyémántporos fémreszelő
papírreszelő
szivacsos tömbreszelő (buffer)

A gyémántporos fémreszelő műanyag nyéllel ellátott fém reszelő, amelynek külsejét gyémántporral vonták be, általában a két oldala különböző finomságú. Tökéletesen alkalmasak az áztatásos fertőtlenítésre is. Manikűrnél a természetes körömlemez formázásához kizárólag gyémántporos fémreszelőt használhatunk.

A műköröm reszelők és használatuktról szóló cikk folytatását itt olvashatod

SzépvilágExtra 2008. Karácsony - Címlap, körömbox

SzépvilágExtra - Karácsonyi szám SzépvilágExtra - Karácsonyi szám SzépvilágExtra - Karácsonyi szám - Címlap

SzépvilágExtra 2007. Karácsony - Címlap

SzépvilágExtra - Karácsonyi szám - Címlap

SzépvilágExtra 2007. Ősz - Step by Step

SzépvilágExtra - Step by Step - 2007 Ősz SzépvilágExtra - Step by Step - 2007 Ősz SzépvilágExtra - Step by Step - 2007 Ősz

SzépvilágExtra 2007. - Körömkártyák

SzépvilágExtra - Jégvirág SzépvilágExtra - Tavasz, te nagy csoda SzépvilágExtra - Nyári frissesség SzépvilágExtra - Rózsaszín álom SzépvilágExtra - Az őszi nap sugarai

SzépvilágExtra - Ünnep

Körömmánia 2007. - Szőjünk webet!

Körömmánia - Szőjünk webet Körömmánia - Szőjünk webet Körömmánia - Szőjünk webet

SzépvilágExtra 2006. Karácsony - Körömbox

SzépvilágExtra - Karácsonyi hangulat

SzépvilágExtra - Karácsonyi hangulat SzépvilágExtra - Karácsonyi hangulat SzépvilágExtra - Karácsonyi hangulat

SzépvilágExtra 2006. - Webszüret

SzépvilágExtra - Webszüret

RTL Klub - Csak Csajok

Minap az RTL Klub Csak csajok című műsorában láttak vendégül, ahol a telefondíszítésről beszélgettünk. Aki lemaradt róla és érdekli az a lenti ablakban megnézheti. Ez volt életem első tévészereplése, ezért az apróbb hibákat nézzétek el nekem - a stúdióban "melegebb" volt mint gondolnátok :)

Nyomdatechnikával díszítve Színes porcelánnal díszítve Színes porcelánnal díszítve Swarosky kővel díszítve Színes porcelánnal díszítve
    Színes porcelánnal díszítve    

 

Beszámoló Gabi Kainz magyarországi tréningjéről

Gabriel Kainz, Európa Bajnok, Világbajnokságon 2. helyezett és Kínai Bajnok 2006. Októberében Magyarországra látogatott, ahol a Körömkongresszuson, a Cesar'S Secrets csapatot képviselve tartott bemutatót és itt jelentette be, hogy ez év decemberében egy kétnapos tréninget fog tartani Magyarországon.

Amint figyeltem ahogy dolgozik, nem volt kétségem, hogy ott a helyem..........

A teljes szöveget és a képeket megtekintheted itt

 

Vissza a főoldalra